Principii de tratament in Tinitus

Tinitusul, in special cel subiectiv, este o afectiune care din nefericire nu beneficiaza de un tratament adecvat si tintit. Cel mai bun raspuns la intrebarea “Cum tratez tinitusul?” este sa va oferim o lista cu terapiile care sunt folosite in momentul de fata. Fiecare dintre metodele urmatoare are o eficienta partiala, de aceea pentru eliminarea zgomotului este necesar sa le imbinam. 


Este o idee buna de a incepe demersul dumneavoastra de tratament printr-o consultatie ORL sau audiologica. In acest fel veti avea siguranta ca primiti cel mai eficient si modern tratament. 

Consultul de specialitate va va permite de asemenea sa primiti un aparat auditiv, care in 50% din cazuri va va imbunatati foarte mult auzul. Aparatele auditive in Romania sunt fie gratuite, fie compensate de catre Casa de Asigurari de Sanatate, deci nu ar trebui sa existe motive sa nu puteti beneficia de un asemenea dispozitiv. 

In cazul in care suferiti de depresie sau anxietate este bine sa comunicati aceste lucruri medicului dumneavoastra pentru a primi un tratament corespunzator.

Pentru cazurile mai putin grave sunetul poate fi mascat. Acest site va ofera o serie de resurse in acest sens, ele fiind gasite in sectiunea Download si Resurse Online. In sectiunea Download se gasesc un numar de inregistrari in format MP3 ce pot fi descarcate oricand, gratuit si folosite in diverse moduri. Ele functioneaza pe calculator sau la un MP3-player, pe telefon, pot fi puse pe un CD etc. Este o idee buna sa incercati cat mai multe dintre ele, pentru a le descoperi pe cele eficiente pentru tinitusul dumneavoastra. 

In sectiunea Resurse online puteti sa ascultati asemenea inregistrari direct de pe site-ul nostru, atat timp cat aveti calculatorul deschis. 

Bineinteles, puteti sa incercati sa mascati sunetul si cu un simplu radio setat la un volum scazut, pentru a genera un zgomot de fond.

Spre deosebire de alte afectiuni, tinitusul beneficiaza de terapii alternative care si-au demonstrat eficienta. Nici una din acestea nu reuseste totusi sa elimine complet zgomotul, insa impreuna pot ameliora mult problema. Va recomandam sa priviti cu suspiciune afirmatii precum "tratament revolutionar pentru tinitus", tratament "minune", "miraculos", "garantat" etc. Acestea sunt de multe ori foarte scumpe si beneficiul lor este limitat. 

Una dintre terapiile alternative utile in ameliorarea tinitusului este acupunctura. Desi beneficiul variaza de la persoana la persoana, sedintele de acupunctura efectuate de un terapeut in care aveti incredere pot sa va ajute sa reduceti simtitor problema. 


O alta abordare pe care v-o recomandam este sa consultati un psiholog pentru sedinte de terapie cognitiv-comportamentala, aceasta avand rolul de a reduce impactul emotional a zgomotului constant. Aceasta terapie duce la o imbunatatire simtitoare a calitatii vietii, prevenind starile de agitatie si depresie asociate cu un tinitus suparator. 


Va recomandam sa vizitati de asemenea pagina Exercitii de Relaxare, unde veti descoperi cateva metode simple pentru a va linisti in momentele stresante provocate de zgomot. 

Daca aveti cunostinte care sufera de aceasta afectiune, incercati sa ii indemnati sa mearga la un consult de specialitate sau indrumati-i spre site-ul nostru pentru a se informa cu privire la problema lor. Realitatea este insa ca multi oameni nu au posibilitatea de a utiliza internetul pentru a gasi astfel de informatii. Dumneavoastra sunteti intr-o postura unica de a ajuta foarte multi oameni doar informandu-i despre boala lor sau aratandu-le unde sa gaseasca informatiile necesare. Puteti downloada cateva inregistrari pentru prietenii, parintii sau bunicii dumneavoastra sau sa tipariti informatiile de aici pentru a fi citite mai tarziu.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu