Ce simte un bolnav care sufera de tinitus?

E important de stiut ca fiecare persoana are o experienta diferita. Unii descriu sunetul pe care il aud drept un suierat. Pentru altii este un ciripit. Alte cuvinte pentru a descrie sunetul pot fi: bipuit, bazait, fluierat etc.

Tonalitatea sunetului poate fi diferita, pentru unii bolnavi pot fi sunete inalte, pentru altii joase sau pot sa varieze. Poate fi permanent sau ocazional, cu momente de intensificare.

In unele cazuri doar o ureche este afectata, in alte situatii amandoua sau sunetul poate parea ca provine din interiorul capului.

Cazurile grave de tinitus se insotesc de un sunet extrem de puternic. In 25% cazuri pacientii ajung sa consulte un medic, in 4% din cazuri tinitusul impiedica un trai obisnuit, fiecare moment din zi fiind marcat de un zgomot infernal. In cele mai grave cazuri pacientii pot sa dezvolte o labilitate emotionala, depresie si unii ajung chiar sa aiba idei de sinucidere.

Iata cateva videoclipuri care ilustreaza cam ceea ce aude o persoana care sufera de tinitus. Ganditi-va ca unii oameni aud astfel de sunete mereu, 24h din 24:





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu