Folosirea acupuncturii in Tinitus

Internetul este in ultima vreme supraincarcat cu informatii ce par sa sugereze ca acupunctura sau alte abordari pur alternative pot vindeca tinitusul. 

In a alege o astfel de terapie, va recomandam sa mentineti o doza de scepticism. Promisiunile care par extraordinare (vindecare completa, 100%, garantata etc.) s-ar putea sa nu fie adevarate si sa ajungeti sa cheltuiti multi bani pentru un beneficiu modest. 

Totusi, s-a dovedit ca acupunctura da rezultate bune in momentul in care pacientul are incredere mare in cel care o practica. Desi nu exista momentan un standard in domeniul acupuncturii, un terapeut bine instruit poate sa va ajute. 

De multe ori, rezultatele vin din efectul placebo, insa acesta este un fapt stiintific. S-a demonstrat prin studii bine organizate ca acest efect placebo poate reduce consumul de medicamente cu 30%. Puterea si vointa pacientului sunt arme bine cunoscute de catre medici si acest lucru trebuie dezvoltat mereu. Bolile au intotdeauna si o componenta psihologica foarte importanta. 

In China si restul tarilor din orient, medicina traditionala se imbina cu cea alternativa. Daca medicina traditionala (medicamente, chirurgie etc.) este folosita pentru a trata cauza unei boli, medicina alternativa tinteste simptomele. Durerea, greturile asociate cu un tratament, starile depresive, tinitusul etc. toate pot raspunde foarte bine la tratamentele alternative. 

Daca dumneavoastra credeti ca acupunctura va poate ajuta sa combateti tinitusul, merita sa incercati, in acelasi timp fiind urmarit de catre un specialist ORL bun. Sunt inca multe lucruri pe care stiinta nu le-a demonstrat experimental, insa un medic bine pregatit va va oferi si aceste solutii. 

Important este sa nu abandonati complet medicina traditionala in favoarea unui tratament “miraculos”.

Cea mai buna idee sa imbinam cele doua abordari, stiintifica si alternativa, pentru beneficiul maxim.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu