Terapia medicamentoasa in Tinitus

Tinitusul nu beneficiaza in mod direct de medicamente tintite spre a-l combate. Totusi, in unele situatii, doctorul dumneavoastra poate alege sa va prescrie anumite medicamente. 

Orice otita trebuie tratata mult mai agresiv cand este vorba despre un tinitus. Infectia din ureche, neglijata, poate rezulta intr-o diminuare sau chiar pierdere a auzului. Daca suferiti de un tinitus subiectiv, in locul auzului poate ramane doar zgomotul suparator. 

De asemenea, in functie de starea dumneavoastra psihica, doctorul va poate recomanda un regim de antidepresive, medicamente ce va pot ajuta sa combateti stresul provocat de acest zgomot constant. 

Exista de asemenea o teorie prin care se presupune ca tinitusul ar fi provocat in unele cazuri de anxietate. In aceste cazuri un tratament cu medicamente pentru combaterea acestor stari este indicat (Xanax, Valium, Diazepam etc.). 

In Romania multe persoane se feresc de asemenea medicamente cu efecte asupra starii psihice, insa realitatea este ca depresia este o problema cu care se confrunta o mare parte din populatie, de multe ori fara a cunoaste acest lucru. O afectiune precum tinitusul poate sa accentueze sau chiar sa provoace o depresie, iar aceasta trebuie tratata corespunzator pentru a nu afecta foarte mult viata de zi cu zi (lipsa motivatiei, neglijenta, agresivitate, negativism etc). Ideal este ca tratamentul depresiei sa includa si un numar de sedinte de consiliere psihologica.

Sedintele de consiliere psihologica permit si aplicarea terapiei cognitiv-comportamentale, eficienta in controlul starilor negative asociate cu tinitusul.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu